‘Belastingvoordeel door geld aan mijn partner over te maken?’

07 oktober 2015Leestijd: 3 minuten
'ANP'

Elke week geven drie deskundigen antwoord op vragen van lezers over financiële en juridische kwesties.

Mijn echtgenote en ik zijn op huwelijkse voorwaarden getrouwd. Wij houden onze vermogens daarom strikt gescheiden. Van mijn vrouw heb ik een bedrag geleend om een auto te kopen, andere schulden zijn er niet. Is het mogelijk dat wij als echtpaar een belastingvoordeel behalen door geld van en aan elkaar te lenen? S.G., Oosterhout

Kan een inzamelaar van afvalstoffen, zoals ROVA (waar veel gemeenten bij zijn aangesloten), een bewoner een boete opleggen als hij afval onvoldoende scheidt in papier, plastic en overig afval? Hoe kun je daartegen in verweer komen? H.S., Groenlo

Ik had veel aandelen in Van der Moolen, dat failliet is gegaan. De Vereniging van Effectenbezitters trof een schikking, waarmee daarbij aangesloten aandeelhouders zijn gecompenseerd. Omdat ik geen lid ben, geldt dat niet voor mij. Wat nu ? J.S., Barneveld