Te koop: appartement met schilderachtig uitzicht

28 mei 2015Leestijd: 2 minuten
''

Elke week bespreekt Elsevier een huis dat te koop staat. Dit keer het appartement van Ria Bijsterbosch een watertoren in Olst (Overijssel).

Wie het Overijsselse Olst binnenrijdt, kan de navigatie wel uitzetten: de 41,55 meter hoge watertoren is net zo opvallend als de kerkklokken die erin zitten en het markante kruis op het dak. Die zijn ooit gebouwd voor een kerk die er nooit kwam.

De watertoren is in 1962 gebouwd en werd in 2004 voor 32.000 euro verkocht aan een bouwbedrijf. Die bouwde in de toren en het waterreservoir, waarin 900 kubieke meter water kon, vijf appartementen met elk twee verdiepingen. Ria Bijsterbosch kocht de maisonnette op acht hoog in 2006 voor 285.000 euro.

Lift

De appartementen zijn te bereiken via een lift die tegen de toren aan is gebouwd. Die gaat ook tot het gezamenlijk dakterras op de elfde verdieping.

De ingang van 1c loopt via een kleine doorgang die als balkon kan dienen en leidt naar een grote, ronde woonkamer met een open keuken. Opvallend hier is de grote steunpilaar midden in de kamer.

Uit het voormalige betonnen waterreservoir zijn blokken gehaald zodat de buitenmuur en de ramen bloot kwamen te liggen. Die bieden een schilderachtig uitzicht op de steden Deventer en Zutphen en de wisselende seizoenen in het landschap waar de rivier de IJssel meandert.

Hoogte

Vanuit de gang leidt een trap naar de verdieping eronder. Daar zitten een moderne badkamer en drie lichte slaapkamers.
Bijsterbosch zette het dit voorjaar te koop voor 254.500 euro. Wie geïnteresseerd is, moet ook rekening houden met 125 euro servicekosten per maand.

Bijsterbosch heeft inmiddels een vriend en zoekt nu een huis dichter bij de grond, met een tuintje en waar af en toe iemand voorbijloopt. Want het kan op deze hoogte best eenzaam zijn.

Elsevier nummer 23, 6 juni 2015