Nog een fout in nieuw aangifteprogramma Belastingdienst

04 maart 2015Leestijd: 1 minuut

Opnieuw is een fout opgedoken in het gloednieuwe online aangifteprogramma van de Belastingdienst over 2014. Een groep belastingplichtigen krijgt door een fout in het programma ten onrechte geen fiscaal voordeel voor oudere werknemers toegekend.

Dat heeft een woordvoerder van de Belastingdienst tegenover Elsevier bevestigd.

Het gaat om de zogeheten werkbonus, een bedrag van een paar honderd euro dat oudere werkenden met een lager inkomen mogen aftrekken van het bedrag dat ze aan belasting moeten betalen.

Fouten

Volgens de Belastingdienst raakt de fout werkenden die in 1953 zijn geboren. Voor wie al aangifte heeft gedaan zal de fout worden rechtgezet bij de aanslag. Het online aangifteprogramma wordt verbeterd en houdt vanaf 10 maart rekening met het juiste bedrag.

Eerder bleek al dat de fiscus er ten onrechte van uitging dat belastingplichtigen een kapitaalverzekering hadden. Burgers kunnen dit jaar direct online aangifte doen op een persoonlijke belastingpagina. Daarnaast is er een aangifte-app  en – net als eerdere jaren – een te downloaden aangifteprogramma. Ook op de website van Elsevier wordt er veel geklaagd over het nieuwe aangifteprogramma.