Kleine minnen op Wall Street

06 maart 2017Leestijd: 2 minuten

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met verliezen gesloten. Beleggers op Wall Street moesten het doen met een nagenoeg lege agenda. Vooral de geopolitieke spanningen in Azië na de rakettest door Noord-Korea zorgden voor terughoudendheid.

De Dow-Jonesindex eindigde de sessie 0,2 procent lager op 20.954,34 punten. De S&P 500 zakte 0,3 procent naar 2375 ,31 punten en technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,4 procent omlaag tot 5849,18 punten.

Als gevolg van de test met ballistische raketten door Noord-Korea wil aartsvijand Zuid-Korea het door de Verenigde Staten gebouwde raketschild inzetten. Dit weer tot woede van China, dat vreest dat de technologie gebruikt zal worden voor spionagedoeleinden.

General Motors

General Motors (GM) sloot 0,8 procent in de min. Het autoconcern verkoopt het verlieslijdende dochteronderdeel Opel en het Britse zustermerk Vauxhall aan het Franse Peugeot. Ook de Europese financiële tak van GM maakt deel uit van de transactie, waarmee in totaal 2,2 miljard euro is gemoeid. Ook schrapt GM 1100 banen bij zijn fabriek in Michigan.

Verder stonden luchtvaartmaatschappijen in de belangstelling. Delta Air Lines is voorzichtiger geworden over de vooruitzichten voor het lopende kwartaal onder meer door stijgende kosten voor brandstof en personeel. Het aandeel verloor 2,6 procent. In het kielzog gingen branchegenoten United Continental (min 3,2 procent) en American Airlines (min 3,2 procent) mee omlaag.

Snap

Techbedrijf Snap sloot voor het eerst sinds de beursgang vorige week in het rood. Het bedrijf achter de foto- en berichtenapp Snapchat werd ruim 12 procent minder waard. Donderdag debuteerde Snap op Wall Street met een koerswinst van 44 procent. Een dag later deed het bedrijf dat met een koerswinst van 11 procent nog eens dunnetjes over.

Vleesproducent Tyson Foods leverde 2,5 procent in. Er is vogelgriep ontdekt op een kippenboerderij in Tennessee die levert aan Tyson. Het aandeel GoPro verloor bijna 8 procent en sloot op zijn laagste stand ooit. Steeds meer analisten adviseren beleggers het aandeel van de maker van actiecamera’s vanwege de toenemende concurrentie van de hand te doen.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,2 procent tot 53,21 dollar en Brent steeg juist 0,2 procent tot 56,00 dollar per vat. De euro noteerde 1,10583 dollar, tegen 1,0587 dollar aan het einde van de Europese handel.