Klein verlies voor Nikkei

14 maart 2017Leestijd: 1 minuut

TOKIO (ANP) – De aandelenbeurs in Tokio is dinsdag met een klein verlies de handel uitgegaan. Ook elders in het Verre Oosten bleven de graadmeters dicht bij huis. Beleggers zijn in afwachting van het Amerikaanse rentebesluit dat op woensdag wordt genomen. Verder werden cijfers over de winkelverkopen en industriële productie in China verwerkt.

De Nikkei-index in Japan eindigde de sessie met een verlies van 0,1 procent op 19.609,50 punten. Mitsubishi Heavy Industries was daarbij een opvallende stijger met een winst van krap 5 procent. Volgens mediaberichten overweegt het conglomeraat zijn scheepsbouwactiviteiten af te splitsen. Techconcern Toshiba won bijna 6 procent. Het bedrijf zou overwegen een meerderheidsbelang in zijn geplaagde nucleaire divisie Westinghouse van de hand te doen.

De All Ordinaries in Sydney dikte 0,1 procent aan terwijl de Hang Seng in Hongkong tussentijds 0,2 procent lager stond. De Kospi in Seoul liet wel een duidelijke plus van 0,8 procent noteren. De index werd vooruitgeholpen door de koerswinst van zwaargewicht Samsung van bijna 2 procent.