Deutsche Post boekt recordwinst

08 maart 2017Leestijd: 1 minuut

BONN (ANP/DPA) – Deutsche Post heeft afgelopen kwartaal een recordwinst in de boeken gezet. De post- en pakketbezorger deed in de feestdagenperiode vooral goede zaken met het afhandelen van online bestelde pakketjes. Maar ook met de andere delen van het bedrijf ging het beter, meldde Deutsche Post woensdag.

De bedrijfswinst (ebit) liep in het vierde kwartaal op tot zo’n 1,1 miljard euro, ruim 16 procent meer dan een jaar eerder en het hoogste kwartaalresultaat uit de geschiedenis van het bedrijf. Onder de streep hield Deutsche Post hiervan 841 miljoen euro over, waardoor de nettowinst over heel 2016 op dik 2,6 miljard euro uitkomt.

Dat betekent een herstel van meer dan 71 procent ten opzichte van 2015, toen het bedrijf nog zwaar te lijden had van een grote staking en een softwareprobleem. De jaaromzet zakte wel 3 procent naar circa 57 miljard euro, als gevolg van ongunstige wisselkoerseffecten.

Topman Frank Appel spreekt van een ,,zeer succesvol jaar”. Hij rekent in 2017 op een verdere verbetering van de resultaten.