Bezuinigingen stuwen winst verzekeraar Vivat

09 maart 2017Leestijd: 1 minuut

AMSTELVEEN (ANP) – Verzekeringsbedrijf Vivat heeft vorig jaar dankzij bezuinigingen meer winst geboekt dan in 2015. Dat maakte het bedrijf, dat vroeger deel uitmaakte van SNS Reaal, donderdag bekend.

Het moederbedrijf van onder meer Zwitserleven, Reaal en Route Mobiel boekte vorig jaar een nettowinst van 159 miljoen euro. Dat was 50 miljoen euro meer dan een jaar eerder. De vooruitgang werd geremd door de kosten van de lopende reorganisatie van het bedrijf en door de schade die ontstond door extreem weer. Daar stonden bezuinigingen en hogere beleggingsinkomsten tegenover.

De inkomsten uit verzekeringspremies liepen met ruim 100 miljoen euro terug tot 2,5 miljard euro. Dat kwam vooral door de krimp van de markt voor levensverzekeringen. Bij het schadebedrijf bleven de inkomsten min of meer stabiel.

Vivat werd in 2015 overgenomen door het Chinese verzekeringsbedrijf Anbang.