Berlijn verwelkomt toezeggingen Peugeot

06 maart 2017Leestijd: 1 minuut

BERLIJN (ANP/DPA/BLOOMBERG) – De Duitse federale regering en drie deelstaten zijn blij met de toezeggingen van het Franse autoconcern PSA Peugeot Citroën over het behoud van werkgelegenheid en fabrieken bij de overname van Opel. Dat lieten ze weten in een gezamenlijke verklaring.

Volgens de bondsregering en de overheden van Hessen, Thüringen en Rijnland-Palts worden ook de garanties verwelkomd die Peugeot heeft gegeven om Opel en het Britse zustermerk Vauxhall als onafhankelijke merken met eigen management te handhaven. De overname van Opel is volgens de Duitse politiek ,,een eerste stap om een wereldwijde Europese speler” te lanceren in de autobranche.

Peugeot moet nu transparantie en inspraak garanderen aan de werknemers van Opel. Het is belangrijk dat de werknemersorganisaties en het management van Opel nauw betrokken zijn bij de verdere ontwikkelingen in het overnameproces.