Airbnb haalt miljard aan groeikapitaal op

10 maart 2017Leestijd: 1 minuut

SAN FRANCISCO (ANP) – Airbnb heeft in een nieuwe financieringsronde meer dan 1 miljard dollar opgehaald. De voorwaarden waartegen dat gebeurde, hangen een prijskaartje van 31 miljard dollar (29 miljard euro) aan het bedrijf achter de gelijknamige app waarmee particulieren tijdelijke woonruimte kunnen verhuren.

Dat meldde persbureau Bloomberg op gezag van bronnen rond de onderneming. Onder de investeerders zou CapitalG zijn, de investeringstak van Google-moederbedrijf Alphabet.

Met de opbrengst wil Airbnb zijn groeiplannen verwezenlijken. Het bedrijf wil zijn dienstenaanbod uitbreiden en een complete reisorganisatie worden. Airbnb heeft sinds de oprichting in 2008 in totaal meer dan 3 miljard dollar opgehaald bij investeerders.