Mediahuis mag Limburgse kranten overnemen

20 januari 2017Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Het Belgische uitgeefbedrijf Mediahuis mag uitgever Concentra Media Nederland, dat de Limburgse regionale dagbladen De Limburger en Limburgs Dagblad uitgeeft, overnemen. Volgens toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijft ook na de overname voldoende concurrentie over in de markt, zo werd vrijdag bekendgemaakt.

Door de overname wordt Mediahuis de derde krantenuitgever van Nederland. In België brengt het bedrijf onder meer De Standaard, Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad uit. Mediahuis kocht vorig jaar NRC Media. Het heeft onlangs ook samen met de familie Van Puijenbroek een bod gedaan op Telegraaf Media Groep.

Media Groep Limburg (MGL), waar De Limburger en Limburgs Dagblad onder vallen, werd in 2014 overgenomen door Concentra, dat samen met Corelio eigenaar is van Mediahuis. Beide aandeelhouders brengen hun media-activiteiten onder de paraplu van Mediahuis.