Herstel woningmarkt zet stevig door

18 januari 2017Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Het aantal aanvragen voor een nieuwe hypotheek is afgelopen jaar fors gestegen. Volgens het Hypotheken Data Netwerk (HDN) lag het aantal geregistreerde hypotheekaanvragen in 2016 met 360.000 circa 21 procent hoger dan een jaar eerder.

Volgens HDN speelden onder meer de aanhoudende lage rente, de daling van de werkeloosheid en het hoge consumentenvertrouwen de hypotheekmarkt in de kaart. Dit zorgde voor prijsstijgingen van koopwoningen en zelfs tot woningschaarste in sommige plaatsen in de Randstad.

November bleek de recordmaand met circa 46.500 aanvragen. Dit betekende een stijging met bijna 50 procent in vergelijking met oktober. HDN is een initiatief van diverse financiële concerns en registreert ruim vier op de vijf hypotheekaanvragen in Nederland.