Groei in clouddiensten helpt IBM vooruit

19 januari 2017Leestijd: 1 minuut

ARMONK (ANP) – IBM heeft de winst in het vierde kwartaal licht zien stijgen ten opzichte van een jaar eerder. Het Amerikaanse technologieconcern profiteerde onder meer van een sterke vraag naar clouddiensten, maakte het donderdag bekend.

De voormalige computerfabrikant, die zich de laatste jaren vooral toelegt op ICT-dienstverlening, boekte een omzet van 21,8 miljard dollar (20,4 miljard euro). Dat is 1,3 procent minder dan een jaar eerder. De opbrengsten uit technologie- en clouddiensten daarentegen namen met 1,7 procent toe tot 9,3 miljard dollar.

De nettowinst kwam uit op 4,5 miljard dollar. Dat betekent een kleine verbetering (0,9 procent) ten opzichte van het vierde kwartaal van 2015. Afgezien van eenmalige posten viel de winst per aandeel wat hoger uit dan door persbureau Bloomberg gepolste analisten gemiddeld hadden voorspeld.