Batterij oorzaak van problemen Galaxy Note 7

23 januari 2017Leestijd: 1 minuut

SEOUL (ANP) – De problemen met de Galaxy Note 7 werden veroorzaakt door batterijen met de verkeerde maat, wat tot oververhitting en brand leidde. De accu paste niet goed in de behuizing van het toestel. Dat zei het bedrijf zondagnacht tijdens een persconferentie. Het elektronicaconcern deed maanden onderzoek naar de problemen met de smartphones. Er werden tevens drie externe onderzoeksbureau’s ingeschakeld: UL, Exponent en TÜV Rheinland.

Bij het grootschalig onderzoek, waarbij zo’n 700 onderzoekers en ingenieurs van Samsung meer dan 200.000 toestellen en meer dan 30.000 batterijen hebben geanalyseerd, werd elk aspect van de Galaxy Note 7 onderzocht. De hardware, software en de gerelateerde processen, zoals de montage, kwaliteitscontrole en de logistiek. Zoals eerder al vermoed werd, waren de batterijen echter de oorzaak van de brand.

Het bedrijf heeft verschillende maatregelen getroffen om nieuwe problemen te voorkomen, waaronder een 8-puntsbatterijkwaliteitscontrole, aldus Samsung Mobile-president Koh Dong-Jin.

De Galaxy Note 7 moest vorig jaar kort na de lancering van de markt worden gehaald, wat voor een flink financieel verlies zorgde.