Yellen: beste banenmarkt in bijna 10 jaar

19 december 2016Leestijd: 1 minuut

BALTIMORE (AFN/RTR) – De banenmarkt in de Verenigde Staten is op zijn sterkste punt in bijna een decennium. Dat zei de voorzitter van de Federal Reserve, Janet Yellen, maandag in een toespraak op de universiteit van Baltimore.

De Amerikaanse werkloosheid is met 4,6 procent op het laagste punt sinds 2007. De kracht van de arbeidsmarkt is een belangrijke factor in het rentebeleid van de Fed, de koepel van Amerikaanse centrale banken.

Yellen deed geen uitspraken over monetaire zaken in haar speech. De Fed besloot vorige week de rente te verhogen en kondigde aan dat het tempo van renteverhogingen volgend jaar hoger kan uitpakken dan eerder werd voorzien. De aandelenbeurzen reageerden nagenoeg onbewogen op de speech van Yellen.