Wall Street opent rustig richting kerst

23 december 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag vlak geopend. In de aanloop naar Kerstmis ontbreekt het aan richtinggevend nieuws, dat de opmars van de afgelopen weken op Wall Street van nieuwe brandstof zou kunnen voorzien.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang licht lager op 19.915 punten. De brede S&P 500 was vlak op 2261 punten en de technologiebeurs Nasdaq was eveneens onveranderd, op 5448 punten.

De Dow bereikte dinsdag op een haar na de historische mijlpaal van 20.000 punten, maar gaf in de afgelopen dagen weer heel licht terrein prijs. Ook de andere graadmeters in New York noteren rond de hoogste standen ooit, maar wisten de afgelopen dagen geen nieuwe winst meer te boeken. De Dow heeft dit jaar nu ruim 14 procent gewonnen, terwijl de S&P 500 in 2016 bijna 11 procent vooruit ging.