Rustige opening op Wall Street

19 december 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York zijn maandag rustig geopend, bij een gebrek aan richtinggevend nieuws. De Dow-Jonesindex blijft daardoor dicht in de buurt van de historische mijlpaal van 20.000 punten. Beleggers zullen onder meer aandacht hebben voor een toespraak van voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve.

De Dow noteerde kort na aanvang 0,1 procent hoger op 19.860 punten. De brede S&P 500 klom eveneens 0,1 procent tot 2259 punten en de technologiebeurs Nasdaq won ook 0,1 procent tot 5440 punten.

Yellen geeft later op de dag op de Universiteit van Baltimore een speech over de arbeidsmarkt. De Fed besloot vorige week de rente te verhogen en kondigde aan dat het tempo van renteverhogingen volgend jaar hoger kan uitpakken dan eerder werd voorzien.

Walt Disney opende 1,6 procent in de plus, dankzij het succesvolle debuut van zijn nieuwe film Rogue One: A Star Wars Story. Die haalde in zijn Noord-Amerikaanse openingsweekeinde circa 155 miljoen dollar op. Dat is het op een na hoogste bedrag voor een filmdebuut in de decembermaand ooit. Het record staat op naam van Star Wars: The Force Awakens. Die bracht vorig jaar december 248 miljoen dollar op in het openingsweekeinde.