Oud-manager BlackRock moet jaar de cel in

21 december 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – Een voormalig manager van vermogensbeheerder BlackRock is veroordeeld tot een jaar cel vanwege handel met voorkennis. De 45-jarige Mark Lyttleton, die eerder voor de Britse tak van BlackRock werkte, bekende eerder schuld in twee zaken. Hij maakte bij de zwendel gebruik van handige constructies en niet geregistreerde telefoons.

Lyttleton zou voordeel hebben gehad bij de handel in aandelen van energiebedrijven Encore Oil en Cairn Energy. De oud-manager gebruikte een schimmige constructie waarbij de handel liep via een anonieme bankrekening, een Zwitserland gevestigde vermogensbeheerder en een Panamees offshorebedrijf waarvan zijn vrouw de begunstigde was.

Lyttleton werkte al 21 jaar in de financiële wereld van Londen. Hij werd in 2013 opgepakt samen met zijn vrouw die later werd vrijgepleit. Twee maanden voordat hij werd gearresteerd stopte hij als vermogensbeheerder. De zwendel zou hem 35.000 Britse pond (41.500 euro) hebben opgeleverd.