‘Lloyds wil mogelijk Nederlandse dochter’

28 december 2016Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – Lloyds overweegt een dochtermaatschappij op te richten in Nederland of Duitsland. Het Britse bankconcern vreest door de brexit toegang te verliezen tot de Europese markt en het Europese betaalsysteem, zo meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden.

De Londense bank heeft als enige grote Britse bank nog geen dochterbedrijf in een ander EU-land. Lloyds is voornamelijk actief in Groot-Brittannië, maar heeft daarnaast een relatief klein aantal retailklanten in Nederland en Duitsland.

Rondom het referendum waarin de Britten stemden voor een vertrek uit de EU lieten verschillende andere Britse banken al weten een verhuizing te overwegen. Een aantal Japanse banken dreigde eerder deze maand al hun Britse vestigingen naar andere EU-landen te verplaatsen als ze niet binnen een halfjaar duidelijkheid zouden hebben over de gevolgen van de brexit.