Gewipte topman nu echt weg bij Tata

19 december 2016Leestijd: 1 minuut

MUMBAI (ANP/BLOOMBERG) – Het koningsdrama bij het Indiase conglomeraat Tata heeft nu daadwerkelijk geleid tot de aftocht van voormalig topman Cyrus Mistry. Hij doet afstand van bestuursfuncties bij zes beursgenoteerde ondernemingen die onder de paraplu van Tata vallen, zo werd maandag bekendgemaakt.

Mistry werd in oktober ontslagen door zijn voorganger Ratan Tata, een telg uit uit de oprichtersfamilie, die vervolgens het roer overnam. Mistry was de eerste topman van het concern van buiten de familie, al is zijn zus wel getrouwd met een Tata. Mistry zou uiteindelijk de conclusie hebben getrokken dat ,,het doel van effectieve hervormingen” beter gediend zou zijn bij zijn terugtreden.

Dat hij nu zijn taken neerlegt, betekent niet automatisch dat het boek definitief is gesloten. De gewipte topman liet zich niet in details uit over eventuele vervolgstappen, maar benadrukte wel dat hij slachtoffer is van een ,,illegale coup” en dat hij de strijd verhuist naar een platform dat wel de ,,rechtsstaat en de billijkheid” handhaaft.