Franse Transavia-vliegers gaan mogelijk staken

21 december 2016Leestijd: 1 minuut

PARIJS (ANP) – Piloten van de Franse tak van Transavia gaan mogelijk staken in het kerstweekend. Een woordvoerster van Transavia bevestigde dat een deel van de vliegers van plan is het werk van vrijdag tot maandag neer te leggen. Een definitieve beslissing daarover wordt later deze woensdag verwacht.

De werkonderbreking is aangekondigd door een groep bij Transavia gedetacheerde Air France-KLM-piloten. Zij willen met de actie hun eisen voor betere arbeidsomstandigheden kracht bijzetten. De actie wordt volgens Franse media niet gesteund door de Franse pilotenvakbond SNPL.

De Franse tak van Transavia laat weten teleurgesteld te zijn over de actiedreiging tijdens kerst. De budgetdochter van Air France-KLM zegt later met meer informatie te komen over welke vluchten eventueel worden getroffen door de staking.