Duikeling Monte dei Paschi om geldzorgen

21 december 2016Leestijd: 1 minuut

SIENA (ANP) – Het geld bij de noodlijdende Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena raakt sneller op dan gedacht. De oudste bank ter wereld ging woensdag na de bekendmaking over de tegenvallende liquiditeit hard onderuit op de beurs in Milaan. De handel in het aandeel werd daarop stilgelegd.

De bank gaf in een toelichting aan dat het liquiditeitsoverschot binnen vier maanden mogelijk al volledig geslonken is. In een eerder bericht werd nog uitgegaan van elf maanden.

Monte dei Paschi gaf aan half december nog een kleine 11 miljard euro aan liquiditeit te hebben. De verwachting is dat daar niets meer van over is in maart. In de maand erna ontstaat een tekort van zo’n 15 miljard euro, dat in de rest van het jaar kan oplopen tot 740 miljard euro.