‘Dieprode cijfers voor Uber’

20 december 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) – Techbedrijf Uber Technologies, vooral bekend van zijn taxidiensten, zal volgens ingewijden over het derde kwartaal van het jaar een verlies van 800 miljoen dollar in de boeken zetten. Uber zou onder meer kosten hebben gemaakt voor nieuwe initiatieven. Daarnaast is het in de Verenigde Staten in een prijzenslag verwikkeld met concurrent Lyft.

Over de eerste negen maanden van het jaar schreef Uber naar verluidt 2,2 miljard dollar aan rode cijfers. Daartegenover staat een netto-omzet van krap 3,8 miljard dollar. Voor heel 2016 wordt een omzet van 5,5 miljard dollar voorzien.

Mede doordat Uber de Chinese markt heeft verlaten, neemt het groeitempo van het aantal boekingen iets af. Uber verkocht zijn Chinese activiteiten onlangs aan marktleider Didi Chuxing. Volgens kenners is daardoor onderliggend wel een kentering zichtbaar in de financiële prestaties van het bedrijf.

Het in San Francisco gevestigde bedrijf, dat momenteel gewaardeerd wordt op circa 69 miljard dollar, houdt zijn kaken altijd stijf op elkaar als het om financiële prestaties gaat.