‘Amsterdamse beurs opent licht lager’

22 december 2016Leestijd: 2 minuten

AMSTERDAM (ANP) – De aandelenbeurs in Amsterdam opent donderdag naar verwachting iets lager. Beleggers moeten het doen met weinig nieuws dat de handel kan sturen. Op Wall Street werd woensdag een stapje teruggedaan na de recente opmars.

De beurshandel zal naar verwachting rustig verlopen in aanloop naar de kerst. Veel beleggers houden het inmiddels voor gezien en sluiten de boeken. De handelsvolumes gaan daarom omlaag met de feestdagen in zicht.

In de middaghandel komen nieuwe ramingen naar buiten over onder meer de Amerikaanse economische groei, de consumentenuitgaven en orders voor duurzame goederen in de VS. De Duitse importprijzen stegen vorige maand beduidend sterker dan verwacht.

Altice

Altice kondigde aan zijn kabelactiviteiten in België en Luxemburg voor 400 miljoen euro te verkopen aan Telenet Group. De verkoop van Coditel Brabant moet nog worden goedgekeurd door de Belgische autoriteiten.

Tankopslagbedrijf Vopak neemt de activiteiten van het Antwerpse scheepvaartconcern Exmar op het gebied van opslag en behandeling van vloeibaar gemaakt aardgas (LNG) over. Financiële details zijn niet verstrekt.

Sligro

Supermarkt- en groothandelsconcern Sligro koopt de aanbieder van kerstgeschenken Tintelingen, voor een niet genoemde overnamesom. Tintelingen draaide vorig jaar een omzet van circa 8 miljoen euro en verwacht flinke groei dit kerstseizoen.

De Amsterdamse AEX-index sloot woensdag met een klein verliesje van 0,2 procent op 483,21 punten. De MidKap daalde 0,1 procent tot 682,79 punten. De beurzen in Londen en Parijs verloren tot 0,3 procent. Frankfurt eindigde nagenoeg vlak.

Dow Jones

In New York zag de Dow-Jonesindex de historische mijlpaal van 20.000 punten iets verder wegdrijven. De Dow eindigde 0,2 procent lager op 19.941,96 punten. De S&P 500 en Nasdaq gingen ook licht omlaag.

De euro was voorbeurs 1,0445 dollar waard, tegen 1,0426 dollar bij het Europese slot een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,1 procent tot 52,52 dollar en Brent won 0,1 procent tot 54,52 dollar per vat.