Wall Street opent korte week met winst

06 september 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn de verkorte handelsweek dinsdag met kleine winsten begonnen. Beleggers keerden terug na het lange weekeinde in verband met Labor Day, maar hebben vooralsnog weinig nieuws voorhanden om de handel sturing te geven.

De Dow-Jonesindex stond kort na de opening 0,3 procent in de plus op 18.551 punten. De S&P 500 steeg 0,2 procent naar 2183 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won ook 0,2 procent, bij 5260 punten.

De Amerikaanse vrachtwagen- en bussenfabrikant Navistar werd 52 procent meer waard dankzij het belang van 16,6 procent dat Volkswagen in het bedrijf neemt. Zadenhandelaar Monsanto won bijna 1 procent, nadat het Duitse chemiebedrijf Bayer zijn bod op het bedrijf opnieuw had verhoogd. Dat bod is bijna een vijfde hoger dan de slotkoers van Monsanto van afgelopen vrijdag.