Wall Street in de ban van techbedrijven

23 september 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine verliezen geopend. Het Fed-effect, dat sinds woensdag voor winsten zorgde, lijkt in ieder geval voorlopig uitgewerkt. Beleggers keken bij de opening om uiteenlopende redenen vooral naar techbedrijven.

De leidende Dow-Jonesindex stond na enkele minuten 0,2 procent lager op 18.363 punten. De brede S&P 500 zakte ook 0,2 procent, tot 2172 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,3 procent omlaag naar 5326 punten.

Twitter steeg flink op geruchten over een mogelijke overname. Het aandeel werd 15 procent meer waard. Concurrent Facebook leverde bijna 2 procent in wegens ophef onder beleggers over video-advertenties van het bedrijf. De gemiddelde tijd dat er naar de reclames wordt gekeken zou door Facebook schromelijk worden overdreven.

Yahoo ging verder omlaag na de bekendmaking donderdag dat bij een cyberaanval in 2014 persoonlijke gegevens van meer dan 500 miljoen gebruikers zijn gestolen. De voormalige internetgigant verloor 2 procent op zorgen van beleggers over gevolgen van de kraak op de overname door Verizon.