Slechte energiemarkt blijft plaag voor Delta

22 september 2016Leestijd: 1 minuut

MIDDELBURG (ANP) – Energiebedrijf Delta heeft nog steeds veel last van slechte marktomstandigheden. Dat liet de onderneming donderdag weten bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Onder meer door de lage stroom- en gasprijzen kelderde de omzet met ruim een kwart tot 448 miljoen euro.

Onder de streep resteerde wel een winst van 81,3 miljoen euro, tegen een verlies van 150,7 miljoen euro een jaar eerder. Maar dat positieve resultaat geeft volgens Delta een vertekend beeld van de situatie. Het leeuwendeel van de winst komt namelijk voort uit een vrijval van voorzieningen, die eerder werden getroffen voor verliezen op energiecontracten als gevolg van de slechte marktcondities.

Gecorrigeerd voor dergelijke mee- en tegenvallers kwam de winst uit op 5,3 miljoen euro, tegen 36,8 miljoen euro in de eerste helft van 2015. De kasstroom was de afgelopen zes maanden 26,6 miljoen euro negatief. Dat onderstreept volgens Delta de noodzaak van de ingrijpende herstructurering die het bedrijf doormaakt.