Saudi’s blijven open voor oliedeal met Iran

28 september 2016Leestijd: 1 minuut

ALGIERS (ANP/BLOOMBERG) – Saudi-Arabië blijft bereid een compromis te sluiten met Iran over de olieproductie. De olieproducenten komen woensdag in het Algerijnse Algiers op informele basis bijeen om te praten over de oliemarkt, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat een deal gesloten zal worden.

De Saudische olieminister Khalid al-Falih verklaarde dat er vooruitgang wordt geboekt in de gesprekken met Iran over de productie. Rusland treedt daarbij op als bemiddelaar. De Iraanse olieminister zei dinsdag nog dat er waarschijnlijk geen akkoord zal worden gesloten in Algerije. Het gaat volgens hem om informatief overleg. Al-Falih onderstreepte dit eveneens.

Waarschijnlijk kan er pas bij het formele overleg van oliekartel OPEC in november in Wenen een overeenkomst gesloten worden over een productiebevriezing. De komende tijd zullen de partijen dan ook verder overleggen over op welke niveaus de olieproductie bevroren zou moeten worden om een deal te kunnen bereiken.