Nederlandse hotels beter gevuld

27 september 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Hotels in Nederland krijgen de laatste tijd steeds meer gasten over de vloer. Vooral in Amsterdam is sprake van een flinke toename in het aantal geboekte overnachtingen, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Alles bij elkaar werd er in de eerste zes maanden van dit jaar ruim 20,9 miljoen keer overnacht in Nederlandse hotels. Dat komt neer op een stijging van 7,5 procent op jaarbasis. Vorig jaar was er ook al een forse toename. De hoofdstad was in het eerste halfjaar in zijn eentje verantwoordelijk voor ruim een derde van alle gasten. Er kwamen bijna 10 procent meer hotelbezoekers naar Amsterdam dan een jaar eerder.

Het zijn over het algemeen iets meer buitenlanders dan mensen uit eigen land die de Nederlandse hotelkamers, pensions en bed-and-breakfastaccommodaties vullen. Vooral Duitsers komen hier vaak een slaapplaats zoeken.

Het aantal Duitse overnachtingen in Nederland steeg in het eerste halfjaar met 5 procent. De grootste groei kwam echter van gasten uit andere landen. Britten overnachtten 10 procent vaker en Amerikanen 17 procent meer. Het aantal overnachtingen van Chinezen, dat vorig jaar nog sterk groeide, nam juist af. Ook gasten uit Brazilië en Rusland boekten minder. Die trend is volgens het statistiekbureau al langer gaande.

Meer gasten betekende voor de hotels ook meer omzet. De opbrengsten plusten in het eerste halfjaar met 5,5 procent, aldus het CBS. De omzet in de hotelbranche stijgt daarmee al onafgebroken sinds de zomer van 2013.

ANP
Lees meer

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.