Nederland Europees koploper zuinige auto’s

23 september 2016Leestijd: 1 minuut

BUNNIK (ANP) – Nederland was vorig jaar, net als de twee voorgaande jaren, koploper in Europa op het gebied van zuinige auto’s. De gemiddelde CO2-uitstoot van nieuwe auto’s in Nederland was vorig jaar 101 gram per kilometer, zo meldde brancheorganisatie Bovag vrijdag.

Sinds 2010 is de gemiddelde CO2-uitstoot van nieuwe auto’s in Nederland gedaald. Volgens de Bovag is echter het nog maar de vraag of Nederland dit jaar nog een plek in de Europese top 3 gaat innemen. Omdat fiscale voordeelregelingen zijn geschrapt, lopen consumenten minder warm voor de aanschaf van een zuinigere auto.

De cijfers die voor 2016 beschikbaar zijn, tonen volgens de branchevereniging al het effect van de fiscale veranderingen per 1 januari. Dit jaar ligt de gemiddelde CO2-uitstoot op 110 gram per kilometer.