Kort geding tegen schildersstaking

25 september 2016Leestijd: 1 minuut

UTRECHT (ANP) – Werkgevers in de schildersbranche zijn naar de rechter gestapt. Ze willen een einde maken aan de stakingen van ontevreden werknemers. Die legden vrijdag voor het eerst het werk neer om te protesteren tegen de nieuwe cao die door werkgeversorganisatie OnderhoudNL is afgesproken met vakbond LBV.

Volgens vakbond FNV gaan door die deal de circa 14.000 werknemers in de branche er tot zo’n 1800 euro per jaar op achteruit. FNV is ook boos dat OnderhoudNL het akkoord heeft gesloten met LBV, een veel kleinere bond in de sector.

FNV zet de acties door zolang de cao niet van tafel is. Volgens een woordvoerder zullen maandag naar verwachting opnieuw ongeveer honderd schilders het werk neerleggen. Het kort geding staat gepland voor maandagmiddag.