Investeringen drukken winst bij Lego

06 september 2016Leestijd: 1 minuut

BILLUND (ANP) – Lego investeert flink in de toekomst. Dat is nodig om ook in de toekomst te kunnen blijven voorzien in de wereldwijd sterk groeiende vraag naar de populaire speelgoedsteentjes. De winst staat daardoor wel onder druk, meldde het Deense bedrijf dinsdag.

De grootste speelgoedfabrikant van Europa zag de verkopen in de eerste helft van dit jaar met ruim een tiende oplopen tot 15,7 miljard Deense kroon (2,1 miljard euro). De nettowinst nam daarentegen licht af tot 3,5 miljard kroon.

Tijdens de eerste jaarhelft opende Lego een nieuwe fabriek in Jiaxing in China en breidde het de capaciteit van zijn bestaande vestiging in de Mexicaanse stad Monterrey fors uit. Dichter bij huis werd begonnen met een uitbreiding van een productiefaciliteit in Hongarije.