‘Heineken lonkt ook naar Vietnamese brouwer’

07 september 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) – Heineken is een van de kandidaten die een bod overwegen op de Vietnamese staatsbierbrouwer Saigon Beer Alcohol Beverage (Sabeco). Onder de zeven internationale bieders zijn verder onder meer AB InBev, SABMiller en Asahi, maakte Sabeco-topman Le Hong Xanh bekend in een interview.

De Vietnamese overheid wil zijn meerderheidsbelang in de brouwer zo snel mogelijk afstoten. Sabeco heeft volgens Xanh geen voorkeur voor een lokaal of internationaal bedrijf. ,,Het enige wat voor ons van belang is, is wie het hoogste bod uitbrengt.”

Sabeco moet ongeveer 1,8 miljard dollar opbrengen. Brouwers hebben veel interesse in Vietnam, omdat de economie er hard groeit en de bierconsumptie de laatste jaren flink is gestegen.