Beurzen toch lager na domper uit VS

01 september 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenmarkten zijn donderdag na een grotendeels positief verlopen handelssessie toch met overwegend verliezen gesloten. In de namiddag verpestte een tegenvallend cijfer over de ontwikkelingen in de Amerikaanse industrie de stemming onder beleggers.

In Amsterdam sloot de toonaangevende AEX-index 0,1 procent lager op 453,87 punten. Tussentijds leek de hoofdindex voor de tweede dag op rij op weg naar de hoogste slotstand tot dusver dit jaar, maar opnieuw werd die uiteindelijk niet overtroffen. De MidKap steeg wel 0,3 procent, tot 647,37 punten.

De hoofdgraadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt gingen vlak tot 0,6 procent lager de handel uit. Ook de olieprijzen stonden opnieuw onder druk. Amerikaanse ruwe olie werd 2,6 procent goedkoper en kostte 43,54 dollar per vat, de prijs van Brentolie zakte 2,4 procent tot 45,74 dollar per vat.