Air Berlin gaat op de schop

29 september 2016Leestijd: 1 minuut

BERLIJN (ANP) – Air Berlin staat voor een stevige reorganisatie. Het verlieslatende bedrijf splitst zich op in drie onderdelen en neemt daarbij afscheid van circa 1200 personeelsleden.

Een deel van de huidige vloot, circa veertig vliegtuigen, wordt verhuurd aan aartsrivaal Lufthansa. Daarvan worden er 35, inclusief personeel, gebruikt om de vloot van Lufthansa’s budgetdochter Eurowings uit te breiden. Die neemt daardoor met meer dan een derde toe. De overige vijf gehuurde vliegtuigen worden ingezet voor uitbreiding van de vloot van Austrian Airlines.

Daarnaast wil Air Berlin zo’n 35 toestellen onderbrengen bij een nieuw te vormen toeristische tak, waarvoor de opties nog worden onderzocht. De 75 overgebleven toestellen worden vervolgens ingezet bij de kernactiviteiten vanaf de basissen in Berlijn en Düsseldorf. Air Berlin is na Lufthansa de grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland.