AEX sluit hoger in afwachting van Draghi

07 september 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is woensdag met winst gesloten. Ook elders in Europa eindigden de graadmeters in de plus. Beleggers zijn in afwachting van de beleidsvergadering en het daaraan gekoppelde rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag. Mogelijk kondigt ECB-president Mario Draghi nieuwe maatregelen aan om de prijsontwikkeling in de eurozone aan te jagen.

De AEX-index sloot uiteindelijk 0,5 procent hoger op 463,27 punten. De MidKap won 0,3 procent tot 658,72 punten. De hoofdgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt gingen tot 0,6 procent vooruit.

ArcelorMittal was de sterkste stijger onder de hoofdfondsen in Amsterdam met een winst van 2,9 procent. Het staalconcern wil voor een bedrag van 1,5 miljard dollar aan obligaties terugkopen. KPN won 0,5 procent nadat het als verwacht 1 miljard euro aan schuldpapier had teruggekocht. Het telecombedrijf meldde eerder al dat er veel belangstelling bestond voor zijn openbare bod om uitstaande obligaties terug te kopen.