Aandeel Deutsche Bank verder onder druk

26 september 2016Leestijd: 1 minuut

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) – Het aandeel Deutsche Bank stond maandag opnieuw stevig onder druk op de beurs in Frankfurt. Zorgen over de kapitaalpositie van de grootste bank van Duitsland zetten het aandeel in de ochtendhandel 6 procent in de min, waarmee de laagste koers uit de historie van het concern werd bereikt.

De beurskoers van Deutsche Bank gaat al sinds de zomer van vorig jaar gestaag onderuit. Begin augustus 2015 kostte een aandeel in de Duitse bank nog circa 32 euro. Daar was maandagochtend nog zo’n 10,75 euro van over.

Sinds halverwege deze maand verdampte nog eens bijna 20 procent van de beurswaarde, door een dreigende miljardenboete in de VS. Die hangt samen met misstanden bij de verkoop van hypotheken in de aanloop naar de financiële crisis. Daarnaast lopen er nog onderzoeken naar de manipulatie van wisselkoersen en de prijzen van zeldzame metalen door medewerkers van Deutsche Bank.