AEX sluit toch in het rood

31 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De Europese beurzen zijn woensdag met verlies gesloten. De AEX in Amsterdam leek eerder op de dag nog af te stevenen op de hoogste slotstand van het jaar, maar de index eindigde uiteindelijk toch in het rood. Bij beleggers op het Damrak waren financiële fondsen wel erg in trek.

De AEX-index sloot 0,3 procent lager op 454,38 punten. De hoogste slotstand dit jaar dateert van 19 april, toen de handelsdag werd afgesloten met 456,46 punten. De MidKap zakte 0,5 procent tot 645,55 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs daalden tot 0,6 procent.

De hoofdindex op Beursplein 5 werd aangevoerd door kabelaar Altice en verzekeraar Aegon die 4,7 en 4 procent wonnen. ING, NN en ABN AMRO tekenden winsten op tussen de 1,1 en 1,7 procent. Staalconcern ArcelorMittal stond onderaan de lijst met een min van 3,7 procent.