Wall Street houdt weg omhoog vast

11 juli 2016Leestijd: 2 minuten

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York zijn maandag in de plus gesloten. De breed samengestelde S&P 500-index bereikte bij opening van de beurzen al een tussentijds recordniveau en noteerde uiteindelijk ook de hoogste slotstand ooit. Het vertrouwen zat er bij beleggers nog goed in door het beter dan verwachte banenrapport van vrijdag.

De Dow-Jonesindex sloot 0,4 procent hoger op 18.226,93 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,3 procent naar 2137,16 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,6 procent bij 4988,64 punten.

Boeing sloot deals met meerdere voornamelijk Oosterse luchtvaartmaatschappijen over de levering van nieuwe vliegtuigen en won daarop 1,5 procent. Voor de vliegtuigmaker is een belangrijke periode aangebroken met de luchtvaartshow bij het Britse Farnborough, die maandag van start ging. Traditiegetrouw worden op het evenement miljardendeals van vliegtuigmakers bekrachtigd.

Olie

Kinder Morgan steeg 3,7 procent na de verkoop van een belang van 50 procent in zijn olie- en gaspijpleidingen in de zuidelijke staten van de VS. Southern Company betaalt ongeveer 1,5 miljard dollar voor het belang.

Amerikaanse aandelen van Nintendo, dat ook al in Tokio fors in de lift zat, stegen met bijna 35 procent naar het hoogste niveau in vijf jaar. Het nieuwe Nintendo-spelletje voor op mobiele apparaten, Pokemon Go, stijgt sinds de lancering vorige week enorm. Ook van aankomende games van Nintendo wordt veel verwacht.

Twitter

Avnet verloor 6 procent nadat het IT-bedrijf zijn winstverwachting voor het vierde kwartaal verlaagde. De onderneming meldde tevens een nieuwe interim-topman te hebben benoemd. Ook Twitter werd minder waard. Het aandeel leverde na negatieve uitlatingen van analisten 2,1 procent in.

De olieprijzen gaan omlaag nadat bekend werd dat de productie van ruwe olie door leden van oliekartel OPEC naar het hoogste niveau in acht jaar is gestegen. Amerikaanse olie werd 2 procent goedkoper bij 44,50 dollar per vat. Brent daalde 1,5 procent in prijs, tot 46,07 dollar per vat. De euro werd verhandeld voor 1,1056 dollar, tegen 1,1036 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.