S&P minder positief over economie VS

01 juli 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) is iets minder positief over de groei van de Amerikaanse economie. Het bureau denkt dat de brexit voor een afzwakking van ’s werelds grootste economie zal zorgen, al blijft dat effect waarschijnlijk beperkt vanwege de enorme omvang en economische diversiteit van de Verenigde Staten.

S&P rekent nu voor dit jaar op een groei in de VS met 2 procent, terwijl in maart nog op 2,3 procent werd gerekend. Voor volgend jaar wordt een vooruitgang verwacht met 2,4 procent, van een eerder voorspelde 2,5 procent. Naast de impact van de brexit hangt de lagere prognose ook samen met de zwakker dan verwachte groei in het eerste kwartaal. Volgens S&P is de kans op een recessie in de VS wat toegenomen.

Verder verwacht S&P dat de Federal Reserve tot december zal wachten met een nieuwe renteverhoging. Voor 2017 worden drie rentestappen verwacht, net als in 2018.