Opbrengst beursgang ASR loopt op

11 juli 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De opbrengst van de beursgang van ASR is via de plaatsing van extra aandelen met bijna 44 miljoen euro opgelopen. Dat maakte NLFI, de stichting die namens de Nederlandse staat de overheidsbelangen in financiële instellingen beheert, maandag bekend.

Via de zogeheten overtoewijzingsoptie zijn de afgelopen weken nog eens 2,25 miljoen aandelen van de genationaliseerde verzekeraar verkocht, voor 19,50 euro per stuk. In totaal zijn nu 54,5 miljoen aandelen ASR in de markt gezet, wat overeenkomt met 36,3 procent van het totale aantal aandelen. De beursgang leverde in totaal 1,07 miljard euro op.

De optie om extra aandelen te plaatsen werd slechts gedeeltelijk uitgeoefend. In totaal konden 7,8 miljoen aandelen worden toegewezen, waarmee de opbrengst van de beursgang zou zijn opgelopen tot 1,2 miljard euro.

Aandeel

De Nederlandse overheid bracht ASR op 10 juni naar de beurs. ASR omvat de oude verzekeringsonderdelen van Fortis Nederland. Die werden in 2008 genationaliseerd, vanwege de ondergang van Fortis.

Het aandeel ASR begon vorige maand positief, maar noteert sinds het Britse EU-referendum van 23 juni onder de introductiekoers van 19,50 euro. Vrijdag sloot ASR op 17,47 euro.