Ook ABN geeft winkeliers eerder pin-geld

01 juli 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Na Rabobank gaat ook ABN AMRO ondernemers sneller voorzien van hun geld. Vanaf komend weekeinde kunnen die als ze een pincontract bij de bank hebben altijd binnen 24 uur over hun omzet beschikken. Ook op dagen dat de bank gesloten is, wordt het geld binnen een etmaal bijgeschreven.

Snellere stortingen is een lang gekoesterde wens van veel ondernemers. Er wordt al langer gewerkt aan afspraken om ook in het weekeinde transacties tussen banken onderling mogelijk te maken. Dat moet echter in Europees verband geregeld worden en dat kost tijd. Een oplossing wordt op zijn vroegst pas in 2019 verwacht.

Eerder kregen winkeliers de weekendomzet of de opbrengsten van feestdagen bijgeschreven op de eerstvolgende werkdag. ABN AMRO betaalt de pinomzet nu vooruit aan ondernemers, omdat de pintransacties gegarandeerd zijn. De bank heeft ruim 40.000 winkeliers met zo’n pinovereenkomst.

Detailhandel Nederland reageert verheugd op de aankondiging. ,,Dat nu ook ABN AMRO snel geld gaat bijschrijven, laat zien dat het mogelijk is. Hiermee is de weg vrij voor andere banken, zoals ING, om dit voorbeeld te volgen”, zegt woordvoerder Michel van Bommel van de belangenvereniging voor winkeliers.