Lufthansa teert op buffer eerste jaarhelft

04 juli 2016Leestijd: 1 minuut

FRANKFURT (ANP) – Luchtvaartconcern Lufthansa heeft in de eerste maanden van het jaar een aardige buffer opgebouwd. Daardoor kan het bedrijf ondanks de versomberde economische vooruitzichten vasthouden aan zijn eerder uitgesproken winstverwachting. Dat heeft topman Carsten Spohr maandag gezegd.

De Duitse concurrent van Air France-KLM gaat voor dit jaar uit van een lichte verbetering van het bedrijfsresultaat (ebit), aangepast voor eenmalige posten, dat in 2015 uitkwam op 1,8 miljard euro. Sinds het bedrijf die prognose uitsprak, hebben onder meer terroristische aanslagen en het referendum over de uittreding van Groot-Brittannië uit de Europese Unie de vooruitzichten in de luchtvaartbranche er niet beter op gemaakt.

Voor de Brits-Spaanse concurrent IAG, moederbedrijf van British Airways, Iberia, Aer Lingus en Vueling, was de uitslag van het brexit-referendum wel aanleiding de winstverwachting voor dit jaar los te laten. Analisten denken dat ook andere luchtvaartmaatschappijen het dit jaar ondanks de aanhoudend lage brandstofprijs moeilijker gaan krijgen dan vooraf gedacht.

Scheidend topman Alexandre de Juniac van Air France-KLM liet zich vorige week in een interview niet uit over de mogelijke financiële gevolgen van het Britse vertrek uit de EU. Wel zei hij dat een brexit op termijn de vraag naar vliegreizen van en naar Groot-Brittannië zal drukken. EasyJet en Ryanair hebben ook al laten weten dat zij weinig goeds verwachten van de breuk tussen Londen en Brussel.