Fed voorzichtiger over rentestap

06 juli 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – De vooruitzichten voor een volgende rentestap in de Verenigde Staten zijn minder concreet geworden. Bestuursleden van de koepel van Amerikaanse centrale banken zijn intern zeer verdeeld over het te voeren beleid, bleek woensdagavond uit vrijgegeven notulen van een bijeenkomst van de Federal Reserve halverwege vorige maand.

Vóór de vergadering in de aanloop naar het Britse brexit-referendum werd nog alom gedacht dat een volgende renteverhoging aanstaande was in de zomer. In de notulen wordt nu met geen woord gerept over de timing van een volgende rentestap, wat bij uitwerkingen van eerdere bijeenkomsten wel nog zo was.

Steeds meer beleggers houden door de uitkomsten van het brexit-referendum inmiddels rekening met een verlaging van de rente, in plaats van een verhoging. De Fed verhoogde in december voor het eerst in bijna tien jaar zijn belangrijkste tarief van een historisch laag niveau.