‘EasyJet bespreekt verhuizing hoofdkantoor’

01 juli 2016Leestijd: 1 minuut

LUTON (ANP) – EasyJet is in gesprek met luchtvaartautoriteiten in verschillende Europese landen over de mogelijkheden van een verplaatsing van zijn hoofdkantoor uit het Verenigd Koninkrijk. Dat meldt Sky News vrijdag op basis van bronnen rond het bedrijf.

EasyJet-bestuursvoorzitter Carolyn McCall zou in privégesprekken hebben aangegeven dat een verhuizing van het hoofdkantoor haast onvermijdelijk is geworden door de Britse keuze om de Europese Unie te verlaten. Daarbij zou een kleinschalige verhuizing, van slechts een deel van het personeel, de voorkeur hebben.

De luchtvaartmaatschappij onderzoekt in verschillende landen wat de voorwaarden zijn voor de benodigde luchtvaartvergunning voor vestiging in dat land. Het kan nog maanden duren voordat er meer duidelijk wordt over een eventuele verhuizing.