Beleggers in Tokio blijven opgewekt

12 juli 2016Leestijd: 1 minuut

TOKIO (ANP) – De beurs in Tokio is dinsdag opnieuw met een flinke plus de handel uitgegaan. Beleggers reageerden positief op de mededeling van de Japanse premier Shinzo Abe met meer steunmaatregelen voor de economie te komen. De yen ging omlaag.

De Nikkei eindigde 2,5 procent hoger op 16.095,65 punten. Maandag ging de Japanse hoofdgraadmeter al met 4 procent omhoog. De coalitie van Abe won zondag de senaatsverkiezingen in Japan, waardoor hij nu meer bewegingsruimte heeft voor verdere economische stimuleringsmaatregelen. Naast de uitspraken van Abe zorgden ook de koerswinsten op Wall Street voor een opgewekte stemming op de beursvloer in Tokio.

De zwakkere Japanse yen is vooral gunstig voor exporteurs en zij lieten dan ook duidelijke stijgingen zien. Zo steeg autoconcern Toyota Motor 2,7 procent, net als Honda. Mazda sprong 6,5 procent vooruit.

Pokemon Go

Computerspelletjesbedrijf Nintendo liet opnieuw een sterke winst optekenen (plus 12,7 procent). Sinds de immens populaire mobiele app Pokemon Go vorige week donderdag uitkwam, is het aandeel al met ruim 50 procent in waarde gestegen.

De beurzen in de rest van het Verre Oosten borduurden eveneens voort op de winsten van een dag eerder. De Hang Seng in Hongkong stond tussentijds 0,9 procent in de plus en de beurs in Seoul won 0,1 procent. De aandelenmarkt in Sydney boekte een winst van 0,3 procent.