Amsterdam boven aan lijstje opvolgers City

01 juli 2016Leestijd: 1 minuut

NEW YORK (ANP) – Amsterdam staat boven aan een lijstje, opgesteld door The New York Times, om Londen op te volgens als belangrijk financieel centrum in Europa. De Nederlandse hoofdstad is volgens de krant vooral aantrekkelijk voor de grote zakenbanken uit de City om naartoe te verhuizen, omdat bijna iedereen er Engels spreekt. Ook zaken als transport, communicatie, scholing en woon- en kantoorruimte zijn er goed geregeld.

Geruchten over banken die Londen willen verlaten zwellen aan, nu de Britten ervoor kiezen uit de Europese Unie te stappen. Maar over waar ze het beste naartoe kunnen, verschillen de meningen. The New York Times sprak met verschillende onderzoekers en beleidsmakers bij financiële instellingen. Andere steden die hoog op het lijstje staan zijn Frankfurt, Wenen en Dublin.