Wall Street koerst wederom hoger

30 juni 2016Leestijd: 2 minuten

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York stonden donderdag opnieuw hoger. Beleggers waren optimistisch gestemd vanwege signalen dat steunmaatregelen in het verschiet liggen om negatieve gevolgen van de brexit te verzachten.

De Dow-Jonesindex stond rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 1 procent hoger op 17.865 punten. De brede S&P 500 steeg 0,9 procent tot 2090 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,8 procent, op 4818 punten.

Handelaren haalden onder meer steun uit opmerkingen van de Britse centralebankpresident Mark Carney. Die liet weten dat de Bank of England deze zomer waarschijnlijk met meer stimuleringsmaatregelen zal komen. Ook de Europese Centrale Bank is volgens ingewijden van persbureau Bloomberg inmiddels aan het overwegen om in te grijpen.

General Electric

De Dow werd aangevoerd door General Electric met een plus van 2,5 procent. Ook Intel deed het goed. Het techconcern won 2,1 procent. Betaalbedrijf Visa stond onderaan de lijst met een verlies van 2,8 procent.

Mondelez trok de aandacht. De levensmiddelengigant zou volgens ingewijden chocoladefabrikant Hershey een overnamebod hebben gedaan. Met de deal zou de grootste snoepmaker van de wereld ontstaan. Het aandeel Hershey spoot op de berichtgeving fors omhoog. Later werd de handel stilggelegd. Mondelez won 4 procent.

The Hunger Games

Meer levensmiddelenbedrijven zagen hun koersen oplopen. Zo kreeg Kellog er 5,9 procent bij, Campbell Soup werd 5,2 procent meer waard.

Lions Gate verloor na overnamenieuws juist 1,6 procent. Het entertainmentbedrijf, bekend van The Hunger Games, koopt de aanbieder van kabel- en satelliettelevisie Starz voor 4,4 miljard dollar. Starz won daarop 8,3 procent.

Euro

Verder werd bekend dat Oracle 14 miljard dollar aan obligaties heeft uitgegeven. Het softwarebedrijf stond 1 procent in plus.

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 2,5 procent tot 48,68 dollar en Brent zakte 2 procent tot 49,60 dollar. De euro noteerde 1,1052 dollar, tegen 1,1105 dollar aan het einde van de Europese handel eerder op de dag.