Tweede dag van herstel op Wall Street

29 juni 2016Leestijd: 2 minuten

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse beurzen lieten woensdag opnieuw een goed herstel zien, na de eerste ‘post-brexit-winsten’ een dag eerder. De keuze van de Britten om uit de Europese Unie te stappen zorgde pas nog voor fikse koersverliezen, maar de rust op de financiële markten lijkt terug te keren.

De Dow-Jonesindex stond ongeveer een half uur voor het sluiten van de beurs 1,6 procent hoger op 17.686 punten. De bredere S&P 500 steeg 1,7 procent tot 2071 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 1,9 procent en kwam uit op 4781 punten.

Beleggers speculeren er nu onder meer op dat overheden steunmaatregelen zullen nemen om de negatieve gevolgen van de brexit te verzachten. Ook is volgens handelaren de kans toegenomen dat de Federal Reserve wel eens lang kan gaan wachten met een renteverhoging en wordt zelfs een renteverlaging niet uitgesloten.

Nike

Nike, dat dinsdag nabeurs met cijfers kwam, ging aan kop in de Dow met een plus van 3,3 procent. Andere bedrijven die het goed deden waren onder meer creditcardmaatschappij American Express, farmaceut Merck en bank JPMorgan Chase.

Zelfs luchtvaartmaatschappijen koersten behoorlijk hoger, ondanks de aanslag op luchthaven Atatürk in Istanbul.

Chevron

Ook oliereus Chevron was met een winst van 2 procent een sterke stijger. Het aandeel was extra in trek doordat de olieprijzen stevig opveerden na het naar buiten komen van nieuwe cijfers over de Amerikaanse olievoorraden. Branchegenoot ExxonMobil kreeg er 1,6 procent bij.

Verder werd bekend dat Canadian Imperial Bank of Commerce het Amerikaanse PrivateBancorp overneemt in een deal ter waarde van 3,8 miljard dollar. De beurswaarde van PrivateBancorp groeide daarop meer dan 23 procent. Ook Diamond Resorts won zoveel, nadat bekend werd dat het vakantiebedrijf overgenomen wordt door investeerder Apollo Global.

Euro

Pijpleidingbedrijf Energy Transfer pluste met 3,8 procent, nadat het zijn voorgenomen fusie met branchegenoot Williams Cos afblies. Met die fusie was bijna 33 miljard dollar gemoeid.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 3,3 procent tot 49,43 dollar en Brentolie klom 3,1 procent tot 50,10 dollar per vat. De euro noteerde een stand van 1,1103 dollar, tegen 1,1105 dollar bij het slot van de Europese handel eerder op de dag.