Stevige plussen op beurzen Azië

29 juni 2016Leestijd: 1 minuut

TOKIO (ANP) – De Nikkei-index in Tokio is woensdag stevig hoger gesloten. De hoop op steunmaatregelen, na het besluit van Groot-Brittannië om uit de Europese Unie te stappen, gaf steun aan de handel. Ook de hogere olieprijs stuwde het sentiment in Japan. Elders in Azië gingen de graadmeters eveneens omhoog.

De Nikkei sloot uiteindelijk 1,6 procent hoger op 15.566,83 punten. Vooral exporterende bedrijven stonden in de plus, na de stevige koersval van de afgelopen dagen. Zo won automaker Toyota 2,9 procent, ondanks dat het wereldwijd miljoenen auto’s terugroept. Ook elektronicagigant Sony (plus 4,8 procent) boekte een stevige winst, terwijl het bedrijf met een winstwaarschuwing naar buiten kwam vanwege de lagere vraag naar smartphones.

In de rest van Azië was het beeld niet anders. De Kospi in Seoul sloot 1 procent hoger en de All Ordinaries in Sydney won 0,8 procent. De beurs in Hongkong stond tussentijds 0,7 procent hoger terwijl in China eveneens plussen op de koersborden prijkten.