Staat verkoopt voormalige vastgoedtak SNS

28 juni 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De Staat verkoopt Propertize, de voormalige vastgoedtak van SNS Reaal, aan JP Morgan Chase en Lone Star. Het consortium betaalt een bedrag dat kan oplopen tot 895 miljoen euro. Dat meldde NLFI, de stichting die namens de Nederlandse staat de overheidsbelangen in financiële instellingen beheert, dinsdag.

De namen van de Amerikaanse bank JP Morgan en investeringsmaatschappij Lone Star zongen al rond.

In de ‘bad bank’ werd begin 2013 bij de nationalisatie van bank en verzekeraar SNS zo’n 5,5 miljard euro aan vastgoedleningen ondergebracht. De portefeuille was eind vorig jaar geslonken tot 3,4 miljard euro. Propertize heeft tien jaar de tijd gekregen om de door slechte leningen geplaagde vastgoedportefeuille die SNS Reaal bijna fataal werd, af te wikkelen.